HTML

Esküvői meghívó

Egyedi meghívót szeretnél az esküvődre? Nem akarsz sablonmegoldásokat a nagy napon? Olyan meghívóra lenne szükségetek, mint amilyenek Ti vagytok? Ez a blog az egyedi meghívókról szól

Friss topikok

  • laure: A tavaly nyári esküvőmre a barátnőimmel mi is festettünk mécsestartókat. Sok munka volt, de megért... (2009.05.29. 18:55) Nyári esküvő

Linkblog

2009.05.21. 07:58 Mana-Tunderke

Milyen legyen az esküvői meghívó?

Címkék: meghívó esküvő tervezés ültetés

Az esküvő annyira fontos nap, hogy minden részletének különös jelentősséget tulajdonítunk. Az összhang a részletek között jelzi a szerelmesek harmóniáját. Ha gondosan kiválasztottad a színeket, megtervezted a dekorációt és már van hozzávetőleges vendéglistád, akkor nekiláthatsz a meghívó kiválasztásának.

Hogyan válassz?

A vendégek az esküvőről első benyomásukat a meghívón keresztül szerzik, ezért fontos, hogy tükrözze az esemény hangulatát. Egy jól megválasztott meghívó segít elképzelni, hogy mire számíthatunk a Nagy Nap folyamán. Egy visszafogottan elegáns meghívó a vendégtől is ilyen megjelenést követel, míg egy bohém, kissé mókás darab már sejteti, hogy sok játékban és vidám mulatságban lesz részünk.

Sablon vagy egyedi meghívó?

Ma már rengeteg nyomda kínál esküvői meghívókat. Az esetek többségében sok-sok sablonból válogathatunk, melyből nem egyszerű a választás. Hisz sok szép és kevésbé szép is megtalálható ezek között a sablonok között. De nem is ez a baj, hanem hogy egyik sem Ti vagytok! Ellenben ha egyedi meghívót készíttetsz, akkor az kifejezetten a Te stílusodhoz készül!

A meghívó és ami mögötte van
 

Ha körülnéztél már a meghívók között, tapasztalhattad, hogy a választás több száz darabból sem könnyebb, mint két-három közül. Főként igaz ez akkor, ha az a néhány darab kifejezetten neked készül, a te ízlésednek, helyszínednek, a választott színeknek a figyelembevételével. 

Ez nem azt jelenti, hogy neked kellene kitalálnod a meghívódat, hiszen a felszolgálást sem vállalod magadra az esküvődön. Ám az igényeid alapján egy szakember tökétes meghívót készíthet neked. Előnye még az egyedisége: nem valószínű, hogy az ismerősöd hasonlóval invitál a saját lagzijára.

Mi kell még?

Visszajelző kártya

Ennek akkor van nagyobb jeletőssége, ha távoli rokonokat, ismerősöket is meghívsz, illetve amikor nem személyesen adod át a meghívót. A visszajelző kártyán feltűntetheted a táviratcímet is. Írd rá, hogy meddig szeretnél választ kapni a résztvevők számáról, valamit ezen jelezhetik, ha valakinek különleges diétára van szüksége. 

Menükártya

Az ételek és italok teljes listáját feltűntetheted rajta. Ha hagyományos esküvői menüt kínáltok, akkor el is hagyható. Fontos akkor, ha több étel közül választhat a vendég, vagy az ételek, italok egy részét külön asztalon, pulton kínálják. (Például: sütemények, gyümölcs, koktélok.)   

Ültető kártya és asztaljelző

Bár a szervezés nem legkönnyebb része az ültetési rendet kitalálni, hidd el megéri. Ha nem szeretnéd, hogy a barátaid egy nagynéni mellett találjanak helyet maguknak, akkor ne bízd a véletlenre az ülésrendet. Az ültetésről készíts egy felülnézeti rajzot és jelöld be rajta a személyeket, valamint az asztal számát. Kicsit kellemetlen, ha csak a szük család tudja kinek hol a helye.

Térkép, útvonalterv

Sok vendéget vársz más városból? Nehezen megközelíthető a ceremónia helyszíne? Juttasd el a vendégeknek a térképet. Nem kell túl részletesnek lennie, de a parkolási lehetőséget nagyon fontos feltűntetni. Ha több helyszínen zajlik az eseménysor, akkor jó ha az autósor útvonalád is bejelölöd. Így hangos autóduda-szóra vonulhatsz végig a városon. 

Te milyen meghívóra vágysz?

Add meg a paramétereket (dátum, hely, színek, stílus, mit szeretnél kifejezni) és megtervezem a meghívódat a kapcsolódó kiegésztő kártyákkal együtt. Jól hangzik? Kezdjük!

Igen, elküldöm a paramétereket és várom a terveket. >>

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2009.05.18. 14:33 Mana-Tunderke

Nyári esküvő

Címkék: esküvő nyár dekoráció buborék legyező

Te is a nyarat választottad esküvőd időpontjául? Jó választás! Tökéletes fények, időjárás, kellemes esték, frissítő italok. Jobb már nem is lehetne. A szervezés java már készen van, csak azokat az apróságokat kell beszerezned, amitől teljesen egyedi lesz az esemény.

Fények 

Akár teremben folyik a mulatság, akár a szabadban tervezd meg gondosan a világítást. A tánc és az evés területeit jelöld ki fényekkel. A vacsora helyszínén használj erősebb megvilágítást, amit csökkethetsz, ha már csak a deszert vagy a torta van hátra. A tánctér hangulatos világítást kapjon, amit nyárok különösen egyszerűen érhetsz el.

Légy környezettudatos! Különböző érdekes formájú üvegből egy kis festékkel remek mécsestartót lehet készíteni. Ezeket fel is függesztheted, de az asztalokon is jól mutat. A családot vond be a munkálatokba! Jó móka lesz!

Előkerülhet a karácsonyi fényfűzér. Ha a táncparkett fölött húzod ki mindenkit előnyösebb arcába öltöztethetsz. Az izzókat lehetőleg egyformára cseréld és apró búrákat is tehetsz rá, hogy harmonizáljon a többi színnel. Ha pirosat vagy pinket használsz nagyon buja légkört alakíthatsz ki.

A gyertyákat szabadtéri eseményen fontos óvni a széltől (biztonsági okokból is), ezért itt is használhatsz üvegcséket.

 

Frissíts!

Izgalom, hőség, várakozás. Ez mind kitikkasztja az embert. Még a vendégeidet is. Igazán stílusos lehetsz egy kis odafigyeléssel. Ha a polgári és egyházi esküvőd között várni kell, jó ha legalább az idősebbeknek és a gyerekeknek frissítőt kínálsz. Sokkal jobb hangulatban ülik végig a ceróniát, ha nem csak a hőségre tudnak figyelni.


Pezsgő, sör, ásványvíz?

Tudok jobbat! Pezsgő koktél, klasszikus koktélok, limonádé, málnaszörp, citromos ásványvíz. Természetesen nem műanyag palackban, hanem ízléses kancsóban érdemes az asztalra tenni. Különleges és költségkímélő italok. A sör rajongóinak ajánlj házi főzésű csapoltat. Értékelni fogják!

Köszönetajándék

A legtöbb köszönetajándék vagy ehető - és ezzel el is felejtette a vendég-, vagy haszontalan. Ha már így van, legalább stílusos legyen! Ha a nagy melegben jól jönne valami hűs szellő, akkor miért ne adhatnál a nevetekkel és dátummal ellátott legyezőt. Ne gondolj gyermekkorunk műanyag darabjaira, hanem egy finom, könnyű kis legyezőre, ami jól mutat minde női kézben.

Szirmok helyett buborék

Káprázatos amikor a templomból kilépő párra sziromeső hull! Gondoskodj a szirmokról vagy a szirmokat mintázó konfettiről magad! Helyezz a széksorok végébe tölcsér alakú sziromtartót, amit a távozó vendég magával vihet és köszönthet téged és a párodat.

Ne légy elkeseredve, ha a te esküvőd helyszínén nem engedéylezett a sziromszórás! Mit szólnál, ha színes, könnyű szappanbuborékokat fújna felétek a szél? A gyerekekre nyugodtan rábízhatod, boldogan vállalják majd.

 

Neked van ötleted nyári esküvőkhöz?

 

 

1 komment

2009.03.13. 15:56 Mana-Tunderke

Esküvői stílus

Címkék: meghívó stílus esküvő dekoráció esküvő színe

Gondoltál már az esküvődre úgy mint egy kirakós játékra? Igencsak nagy a hasonlóság, nem?
 
Amíg egy-egy dolog nincs a helyén képtelenség megtalálni a hozzá illő következőt. Minden egyes részlet összefügg a többivel, hogy a végén egy tökéletes egészet alkossanak. A terem stílusa meghatározza a dekorációt, az hatással van a virágokra, az ültető- és menükártyákra, ezek összhangban kell legyenek a meghívóval. Sőt, mindez legyen a Te ízlésed szerint! A stílushoz választasz ruhát, sminket, frizurát. A sminked és a csokrod is passzoljon egymáshoz, és természetesen jól kell illenie a menyecskeruhához is.
 
Azért ez a kirakós mégis csak játék! Élvezettel kell hozzáfogni, hogy a leginkább hozzátok illő miliőt alakíthassátok ki.
 
Hogyan kezd el? Van néhány ötletem.
 
1. Válassz egy stílust vagy témát!
 
Már hazánkban is egyre jobban terjed, hogy az egész eseményt egy téma köré szervezik, gyakran azonban nem sikerül megragadni azokat a finom részleteket, amelyek egyedivé és jól felismerhetővé teszik az adott stílust.

Mire gondolok?
 
A stílus lehet modern, klasszikus, romantikus, nagyvilági, bohém, eklektikus, vintage és még rengeteg minden. Téma lehet tündérmese, távol-keleti, pillangós, sztáresküvő, tavaszias, őszies; tízestől, a húszas, ötvenes évek hangulatát idézőig bármi.
 
Vedd figyelembe az évszakot, a költségvetésed határait, a rendelkezésre álló helyszíneket, a vendégek életkorát és számát, mert csak így lehet kifogástalan a munkád.
 
2. Válassz hangulatot
 
A meghitt ünnepség és a könnyed mulatság eltérő színvilágot, dekorációt igényel. Ha sikerül meghatároznod, milyen érzéseket szeretnél kelteni a vendégeidben, már könnyebb dolgod lesz a következő lépésnél.
 
Kis segítség, néhány példa a hangulat meghatározásához: luxus, előkelő, vidám, hóbortos, meghitt, természetközeli vagy bármi, ami ezekről eszedbe jutott.
 
 
3.Határozd meg az esküvőd színpalettáját!
 
Igen, palettáról beszélek. Beletartozik a menyasszony és a vőlegény ruhája, a virágok színe, a teríték, a dekoráció és a helyszínek egyaránt. Palettákhoz is remek segítség az Internet, de van néhány alapszabály. Minden színnek ugyanis jelentése van, sőt tudat alatt befolyásolja az ember hangulatát is.
 
A színeket a hangulat és a stílus alapján határozd meg! Egy modern esküvő lehet kávé-vanília, a klasszikus fehér és mélykék, a romantikus csupa pasztell. De érdekes kihívás lehet egy pasztell teremben nagyvilági és előkelő esküvőt szervezni, vagy egy barokkosan díszített helyszínt modernné és letisztulttá tenni. Próbálkozz!
 
4. Nagyjából készen vagy
 
Már csak ki kell választanod azokat a díszítő elemeket, amelyekkel a kívánt hatást meg tudod valósítani.
 
Ha egy nyári esküvőt romantikus stílusban szeretnél kialakítani, akkor tedd az időpontot napnyugta közelébe, gyújts lampionokat, melyeket virágfüzér díszít. Téli esküvőre kitűnő választás a távol keleti modern, a letisztult formájú berendezést és dekorációt pirosban és feketében képzelem el, amihez ilyen színvilágú terítéket választhatsz. 
 
Annyit nem írhatok a témáról, amennyit szeretnék, így lassan bontogatom ki a részleteket.
 
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

Szólj hozzá!

2009.02.28. 11:32 Mana-Tunderke

Na rajta!

Címkék: esküvő esküvő színei

Régóta rajongok az esküvőkért. Amióta részt vettem életem életem első esküvőjén, alig várom, hogy újra vendége lehessek egy boldog párnak. Nem mintha másokon keresztül szeretném a saját álmomat megvalósítani, mert azon már túl vagyok.

Mégis miért izgatnak az újabb és újabb ceremóniák? Tudom milyen érzés amikor minden passzol, minden elképzelésem szerint történik. A pontos forgatókönyv és gondolatban szászor lejátszott események csak részét adják az tökéletes napnak. Tudod mitől lesz tökéletes? Attól, hogy ez a nap a tied! 

A részletek, azok az apró ötletek, amik korábban senkinél sem voltak jelen, azok a hangulatok, amit az illatok, fények, képek, színek és természetesen a mosolyok és az örömkönnyek adnak. 

Fontos nap ez. Szeretném, ha a Te napod is pont olyan lenne, ahogy megálmodtad.  

Szólj hozzá!