HTML

Esküvői meghívó

Egyedi meghívót szeretnél az esküvődre? Nem akarsz sablonmegoldásokat a nagy napon? Olyan meghívóra lenne szükségetek, mint amilyenek Ti vagytok? Ez a blog az egyedi meghívókról szól

Friss topikok

  • laure: A tavaly nyári esküvőmre a barátnőimmel mi is festettünk mécsestartókat. Sok munka volt, de megért... (2009.05.29. 18:55) Nyári esküvő

Linkblog

2009.05.21. 07:58 Mana-Tunderke

Milyen legyen az esküvői meghívó?

Címkék: meghívó esküvő tervezés ültetés

Az esküvő annyira fontos nap, hogy minden részletének különös jelentősséget tulajdonítunk. Az összhang a részletek között jelzi a szerelmesek harmóniáját. Ha gondosan kiválasztottad a színeket, megtervezted a dekorációt és már van hozzávetőleges vendéglistád, akkor nekiláthatsz a meghívó kiválasztásának.

Hogyan válassz?

A vendégek az esküvőről első benyomásukat a meghívón keresztül szerzik, ezért fontos, hogy tükrözze az esemény hangulatát. Egy jól megválasztott meghívó segít elképzelni, hogy mire számíthatunk a Nagy Nap folyamán. Egy visszafogottan elegáns meghívó a vendégtől is ilyen megjelenést követel, míg egy bohém, kissé mókás darab már sejteti, hogy sok játékban és vidám mulatságban lesz részünk.

Sablon vagy egyedi meghívó?

Ma már rengeteg nyomda kínál esküvői meghívókat. Az esetek többségében sok-sok sablonból válogathatunk, melyből nem egyszerű a választás. Hisz sok szép és kevésbé szép is megtalálható ezek között a sablonok között. De nem is ez a baj, hanem hogy egyik sem Ti vagytok! Ellenben ha egyedi meghívót készíttetsz, akkor az kifejezetten a Te stílusodhoz készül!

A meghívó és ami mögötte van
 

Ha körülnéztél már a meghívók között, tapasztalhattad, hogy a választás több száz darabból sem könnyebb, mint két-három közül. Főként igaz ez akkor, ha az a néhány darab kifejezetten neked készül, a te ízlésednek, helyszínednek, a választott színeknek a figyelembevételével. 

Ez nem azt jelenti, hogy neked kellene kitalálnod a meghívódat, hiszen a felszolgálást sem vállalod magadra az esküvődön. Ám az igényeid alapján egy szakember tökétes meghívót készíthet neked. Előnye még az egyedisége: nem valószínű, hogy az ismerősöd hasonlóval invitál a saját lagzijára.

Mi kell még?

Visszajelző kártya

Ennek akkor van nagyobb jeletőssége, ha távoli rokonokat, ismerősöket is meghívsz, illetve amikor nem személyesen adod át a meghívót. A visszajelző kártyán feltűntetheted a táviratcímet is. Írd rá, hogy meddig szeretnél választ kapni a résztvevők számáról, valamit ezen jelezhetik, ha valakinek különleges diétára van szüksége. 

Menükártya

Az ételek és italok teljes listáját feltűntetheted rajta. Ha hagyományos esküvői menüt kínáltok, akkor el is hagyható. Fontos akkor, ha több étel közül választhat a vendég, vagy az ételek, italok egy részét külön asztalon, pulton kínálják. (Például: sütemények, gyümölcs, koktélok.)   

Ültető kártya és asztaljelző

Bár a szervezés nem legkönnyebb része az ültetési rendet kitalálni, hidd el megéri. Ha nem szeretnéd, hogy a barátaid egy nagynéni mellett találjanak helyet maguknak, akkor ne bízd a véletlenre az ülésrendet. Az ültetésről készíts egy felülnézeti rajzot és jelöld be rajta a személyeket, valamint az asztal számát. Kicsit kellemetlen, ha csak a szük család tudja kinek hol a helye.

Térkép, útvonalterv

Sok vendéget vársz más városból? Nehezen megközelíthető a ceremónia helyszíne? Juttasd el a vendégeknek a térképet. Nem kell túl részletesnek lennie, de a parkolási lehetőséget nagyon fontos feltűntetni. Ha több helyszínen zajlik az eseménysor, akkor jó ha az autósor útvonalád is bejelölöd. Így hangos autóduda-szóra vonulhatsz végig a városon. 

Te milyen meghívóra vágysz?

Add meg a paramétereket (dátum, hely, színek, stílus, mit szeretnél kifejezni) és megtervezem a meghívódat a kapcsolódó kiegésztő kártyákkal együtt. Jól hangzik? Kezdjük!

Igen, elküldöm a paramétereket és várom a terveket. >>

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meghivo.blog.hu/api/trackback/id/tr501134829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása