HTML

Esküvői meghívó

Egyedi meghívót szeretnél az esküvődre? Nem akarsz sablonmegoldásokat a nagy napon? Olyan meghívóra lenne szükségetek, mint amilyenek Ti vagytok? Ez a blog az egyedi meghívókról szól

Friss topikok

  • laure: A tavaly nyári esküvőmre a barátnőimmel mi is festettünk mécsestartókat. Sok munka volt, de megért... (2009.05.29. 18:55) Nyári esküvő

Linkblog

2009.03.13. 15:56 Mana-Tunderke

Esküvői stílus

Címkék: meghívó stílus esküvő dekoráció esküvő színe

Gondoltál már az esküvődre úgy mint egy kirakós játékra? Igencsak nagy a hasonlóság, nem?
 
Amíg egy-egy dolog nincs a helyén képtelenség megtalálni a hozzá illő következőt. Minden egyes részlet összefügg a többivel, hogy a végén egy tökéletes egészet alkossanak. A terem stílusa meghatározza a dekorációt, az hatással van a virágokra, az ültető- és menükártyákra, ezek összhangban kell legyenek a meghívóval. Sőt, mindez legyen a Te ízlésed szerint! A stílushoz választasz ruhát, sminket, frizurát. A sminked és a csokrod is passzoljon egymáshoz, és természetesen jól kell illenie a menyecskeruhához is.
 
Azért ez a kirakós mégis csak játék! Élvezettel kell hozzáfogni, hogy a leginkább hozzátok illő miliőt alakíthassátok ki.
 
Hogyan kezd el? Van néhány ötletem.
 
1. Válassz egy stílust vagy témát!
 
Már hazánkban is egyre jobban terjed, hogy az egész eseményt egy téma köré szervezik, gyakran azonban nem sikerül megragadni azokat a finom részleteket, amelyek egyedivé és jól felismerhetővé teszik az adott stílust.

Mire gondolok?
 
A stílus lehet modern, klasszikus, romantikus, nagyvilági, bohém, eklektikus, vintage és még rengeteg minden. Téma lehet tündérmese, távol-keleti, pillangós, sztáresküvő, tavaszias, őszies; tízestől, a húszas, ötvenes évek hangulatát idézőig bármi.
 
Vedd figyelembe az évszakot, a költségvetésed határait, a rendelkezésre álló helyszíneket, a vendégek életkorát és számát, mert csak így lehet kifogástalan a munkád.
 
2. Válassz hangulatot
 
A meghitt ünnepség és a könnyed mulatság eltérő színvilágot, dekorációt igényel. Ha sikerül meghatároznod, milyen érzéseket szeretnél kelteni a vendégeidben, már könnyebb dolgod lesz a következő lépésnél.
 
Kis segítség, néhány példa a hangulat meghatározásához: luxus, előkelő, vidám, hóbortos, meghitt, természetközeli vagy bármi, ami ezekről eszedbe jutott.
 
 
3.Határozd meg az esküvőd színpalettáját!
 
Igen, palettáról beszélek. Beletartozik a menyasszony és a vőlegény ruhája, a virágok színe, a teríték, a dekoráció és a helyszínek egyaránt. Palettákhoz is remek segítség az Internet, de van néhány alapszabály. Minden színnek ugyanis jelentése van, sőt tudat alatt befolyásolja az ember hangulatát is.
 
A színeket a hangulat és a stílus alapján határozd meg! Egy modern esküvő lehet kávé-vanília, a klasszikus fehér és mélykék, a romantikus csupa pasztell. De érdekes kihívás lehet egy pasztell teremben nagyvilági és előkelő esküvőt szervezni, vagy egy barokkosan díszített helyszínt modernné és letisztulttá tenni. Próbálkozz!
 
4. Nagyjából készen vagy
 
Már csak ki kell választanod azokat a díszítő elemeket, amelyekkel a kívánt hatást meg tudod valósítani.
 
Ha egy nyári esküvőt romantikus stílusban szeretnél kialakítani, akkor tedd az időpontot napnyugta közelébe, gyújts lampionokat, melyeket virágfüzér díszít. Téli esküvőre kitűnő választás a távol keleti modern, a letisztult formájú berendezést és dekorációt pirosban és feketében képzelem el, amihez ilyen színvilágú terítéket választhatsz. 
 
Annyit nem írhatok a témáról, amennyit szeretnék, így lassan bontogatom ki a részleteket.
 
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meghivo.blog.hu/api/trackback/id/tr291000232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása